Ny patient

Vores fokus er dine individuelle behov

Tandlægeangst er noget vi tager alvorligt

Vi inddrager dig som ligeværdig deltager i den yderst vigtige dialog om dine tænders fremtid

Ubehaget opleves typisk både før og under tandlægebesøg. Årsagen er ofte dårlige erfaringer med tandlægebesøg, som fører til, at man udskyder sin tandbehandling eller helt undgår tandlægen.

Lider du af tandlægeangst, eller er du nervøs for at gå til tandlæge, så har vi et sødt personale, der vil tage vel imod dig.

Klinikken har igennem de seneste år fokuseret på, at tage særligt hensyn til personer med tandlægeangst. Vi er vant til at tage hensyn på en lang række områder ‒ uanset graden af tandlægeangst.

Som vores patient er det vigtigt for os, at du altid føler du er i trygge hænder og tilstrækkeligt informeret ved hvert eneste tandlægebesøg.

Ser mere til klinikkens team og de behandlinger vi tilbyder her

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du informationer, som vi kalder ofte stillede spørgsmål

Kan du ikke finde et ønsket svar, så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte klinikken.

Ved akut tandpine, ømhed, tabt fyldning eller andet, ring på telefon +45 65 31 18 70. Vi bestræbe os på at finde en tid til dig samme dag.
Uden for vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten – ring på telefon +45 99 44 08 09. Tandlægevagten Fyn, Heden 7, 3. 5000 Odense C.

Det er vigtigt at såret lades helt i ro resten af dagen. Undlad indtagelse af mad de første to til tre timer. Bemærk at rygning generelt  forsinker sårhelingen og giver en kvalitativ dårligere heling.

Oftest vil det ikke være nødvendigt med smertestillende medicin. Opstår der alligevel smerter kan Panodil/Pamol 1000 mg sammen med Ipren/Ibuprofen 400 mg tages med 6 timers mellemrum. 

Ved stærkere smerter bør du tale med en tandlæge eller læge om, hvad der er bedst for lindring af smerterne.

Der vil kunne forekomme en smule siveblødning i de følgende dage efter en operation. Dette er ganske normalt og ikke kræver behandling.

Det anbefales at undgå fysiske anstrengelser den pågældende dag, ligesom man bør holde sig fra varmt drikke og mad.

Opstår der en kraftigere blødning, bruges de udleverede gazekrøller til kompres i ca. 30 minutter. Denne behandling kan om nødvendigt gentages. Ved fortsat kraftig blødning opsøges tandlæge.

Den gennemsnitlige succesrate for en rodbehandling er ca. 85%. Dette afhænger dog af den enkelte kanals anatomi og tilgængelighed.

Da der er tale om en betændelsestilstand, kan der opstå smerter af varierende karakter. Langt de fleste gange oplever man let ømhed i området omkring rodspidsen, som dog fortager sig indenfor det første døgns tid. Sjælende gange vil man hæve op og have stærke smerter, hvilket kræver ny åbning og desinfektion, men dette er som skrevet, sjældent, og ses hyppigt ved meget betændte tænder.

Når tanden er symptom- og betændelsesfri observeres tanden et aftalt antal måneder efter behandlingen, hvorefter der tages stilling til det videre forløb. Tandens tilstand undersøges med et røntgenbillede.

En tand, der har krævet en rodbehandling, vil meget ofte være en svækket tand med en væsentlig forhøjet risiko for fraktur. Derfor anbefaler vi ofte en kronebehandling.

Alternativt til en rodbehandling er at fjerne den pågældende tand enten ved en simpel eller en kompliceret tandudtrækning afhængig af, hvor i kæben tanden sidder.

Ifølge overenskomsten med den offentlige sygesikring skal patientandelen betales umiddelbart efter endt behandling. Betaling kan foregå kontant, med Dankort eller via MobilePay.

Du må meget gerne komme 10 minutter før aftalte tid, så vi kan få registreret dine oplysninger. Du bedes medbringe sygesikringsbevis og eventuelt medicinliste.

Facebook
LinkedIn
Instagram