
Ny patient hos
Tandklinik Steengaard
Tandbehandling i trygge omgivelser
Vi tager os altid god tid til at tale med dig undervejs i behandlingen
Vi har gjort os mange overvejelser og tanker omkring, hvad vi kan gøre for, at du får en behagelig oplevelse hos os fra start til slut. Som patient hos os, er det vigtigt at du altid føler dig i trygge hænder og er tilstrækkeligt informeret ved hvert eneste tandlægebesøg. Vi inddrager dig som ligeværdig deltager i den yderst vigtige dialog om dine tænders fremtid.
Vi tilbyder alle former for tandbehandling, så vi bedst muligt kan hjælpe dig. Vores behandlinger er smertefri, så du trygt kan starte et behandlingsforløb op hos os. Uanset dine behov står vores team klar til at modtage dig i vores klinik i Nyborg.
Det mener vores patienter om os
Stor erfaring med tandlægeskræk
Hvad er tandlægeskræk, og hvordan opstår den?
Angst for tandlæger og tandlægebesøg er en udbredt ting. Mange mennesker har udviklet en tandlægeskræk på baggrund af ubehagelige oplevelser, som de tidligere har haft. Det kan være større indgreb i forbindelse med bøjler af den ene eller andet art, rodbehandlinger eller noget helt tredje, der har gjort, at man ikke længere er tryg i tandlægestolen. Har tandlægeskrækken først fået krammet på dig, kan den være svær at slippe af med igen. Man bliver naturligt ved med at udskyde rutinetjekkene, og man glemmer måske lige at ringe og genbestille eller omlægge sin tid.
Det er dog ikke altid den rigtige vej at gå. Får man ikke gennemgået rutinetjekket, kan der opstå uforudsete sygdomme som tandkødsbetændelse, knækkede tænder, huller og det der er værre. Og får man ikke rettet op på disse ting, vil det kunne udvikle sig til mere omfattende behandlingsbehov.
Lad os kurere din tandlægeskræk
Tandlægeangsten går desværre ikke væk af sig selv. Den bedste og nemmeste måde at behandle og afhjælpe tandlægeskræk er at tale om det og være åben om det. Derfor opfordrer vi alle vores patienter, der kæmper med det, til at tage fat i os inden behandling. Dette giver os mulighed for at komme skrækken i forkøbet og sørge for, at du som patient ikke føler dig utryg eller utilpas.
Forventningsafstemningen gælder også tandlægen. Dét at informere og forberede patienten i tandlægestolen på de indgreb og behandlinger, der skal foretages, kan skabe noget vished og ro.
Hvad kan du selv gøre for at komme tandlægeangsten til livs?
Der er en række ting, du kan gøre, hvis du ønsker at være på forkant med tandlægeskrækken:
Erkend, at du har tandlægeskræk. Det er hverken unormalt eller pinligt.
Involvér personalet omkring din angst og sørg for at forventningsafstemme både aftaler og behandlinger.
Spørg efter en pause, hvis du har brug for det. Du er velkommen til at tage en puster og lige finde roen, inden vi går videre i behandlingen.
Mød veludhvilet op til din tandlægetid og book evt. en tid, hvor du ved tandlægen har god tid til at tage hånd om dig og din tandlægeskræk.
Sig til, hvis det gør ondt. Det kan gøre ondt en gang i mellem. Vi kan desværre ikke mærke det for dig, så du skal gøre os opmærksomme på, når det bliver for meget for dig. Bed derudover om lokalbedøvelse hvis du føler, du har behov for det og du ikke allerede har fået det tilbudt.
Tag en person med til tandlægebesøget, hvis det gør dig mere tryg.
Gå til tandlægen. Hvis ikke du kommer afsted, bliver det kun værre. Gå derfor til dine vanlige tandeftersyn og væn både dit tandsæt og mindset til det.
Ofte stillede spørgsmål
Betalingspolitik
Ifølge overenskomsten med den offentlige sygesikring skal patientandelen betales umiddelbart efter endt behandling. Betaling kan foregå kontant, med Dankort eller via MobilePay.
Første besøg på klinikken
Ved første besøg på klinikken, må meget gerne komme 10 minutter før aftalte tid, så vi kan få registreret dine oplysninger. Du bedes medbringe sygesikringsbevis og eventuelt medicinliste.
Akut henvendelse ved tandpine
Ved akut tandpine, ømhed, tabt fyldning eller andet, ring på telefon +45 65 31 18 70. Vi bestræbe os på at finde en tid til dig hurtigst muligt.
Tandlægevagten
Hvis du får brug for akut tandlægehjælp uden for vores åbningstider henvises til: Tandlægevagten Fyn, Heden 7, 3 sal, 5000 Odense C på telefon +45 99 44 08 09.
Smerter efter behandling
Oftest vil det ikke være nødvendigt med smertestillende medicin. Opstår der alligevel smerter kan Panodil/Pamol 1000 mg sammen med Ipren/Ibuprofen 400 mg tages med 6 timers mellemrum. Ved stærkere smerter bør du tale med en tandlæge eller læge om, hvad der er bedst for lindring af smerterne.
Efter tandudtrækning
Det er vigtigt at såret lades helt i ro resten af dagen. Undgå for meget fysisk aktivitet og hold dig i ro. Undlad indtagelse af mad de første to til tre timer. Indtag derefter gerne kølig mad og drikke i flydende form f.eks. is og yoghurt. Bemærk at rygning generelt forsinker sårhelingen og giver en kvalitativ dårligere heling.
Smertefri behandling
Vi tilbyder bedøvelse til alle behandlinger, så du får en god oplevelse. Ved behov for narkose til at gennemføre tandlægebesøget, kan et narkoseteam bestilles. Priser på narkose udregnes til hver individuel behandling. På klinikken behandlinger vi ikke med lattergas.
Sygeforsikring Danmark
Det vil ofte være en god ide at være medlem af sygesikring “danmark”. Du kan læse mere om, hvor meget der gives i tilskud til tandbehandlinger her.
Handicapfaciliteter
Klinikken ligger på 3. sal med adgang via elevator eller trapper. Klinikken er designet med tanke på tilgængelighed for alle og med handicapvenlige faciliteter.
Covid-19
Hos Tandklinik Steengaard følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og håber også du vil bidrage med den høje hygiejne ved at benytte håndsprit, som er tilgængeligt på klinikken. Mundbind er ikke længere et krav for at møde op på klinikken. Såfremt du er syg, har mistanke om sygdom, skal du ikke møde op på klinikken, men kontakte os på telefon +4565311870. Du er altid velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har yderligere spørgsmål.